Statushouders aan het werk

Vluchtelingen, dikwijls een politiek thema. Maar laten ondernemers de vluchtelingen die gemotiveerd zijn en wél willen integreren in je bedrijf en je lokale gemeenschap een kans geven. Dan komt het zeker goed! Ga voor de menselijke maat in je bedrijf en er ontstaan prachtige dingen!

In de Gemeente Krimpenerwaard e.o. zijn wij actief met het aannemen van nieuwe collega's die bijvoorbeeld als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Vanaf begin 2019 is onze dorpsgenoot mahmoud AtaAlla, afkomstig uit Syrië, werkzaam bij ons en hij heeft het reuze naar zijn zin. En, zoals Mahmoud zelf zegt: "vluchtelingen moeten geen uitkering trekken maar gewoon gaan werken". En zó is het. Dan leren ze de (moeilijke) Nederlandse taal ook nog sneller.
Wel hebben lokale en regionale ondernemers dan wel de taak en opdracht om deze mensen kansen te bieden. En dat doen wij graag bij VDBH west ! Samen met Krimpenerwaard Intercultureel.

Mahmoud laat het in elk geval in de praktijk zien. In onderstaand filmpje het praktijkverhaal van Mahmoud en Wilco: youtu.be/UJP4ZTCkceQ

Terug naar overzicht