VDBH-WestMRT-©ceesvdwal_54

Advies en ontwerp

Wij geven een mooie invulling aan jouw buitenruimte. We maken parkeerplaatsen groener, parken toegankelijker en schoolpleinen leuker. Daarbij houden we altijd rekening met de functionaliteit van de buitenruimte en hoe deze daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

De eindgebruiker

Wij kunnen het beste ontwerp alleen opleveren als we weten wie de eindgebruikers van de buitenruimte zijn. Het plein bij een kinderdagverblijf vraagt een andere aanpak dan het plantsoen bij een verzorgingshuis. Logisch. Maar ieder verzorgingshuis is ook weer anders. Alleen met een persoonlijke aanpak komen we tot een ontwerp dat helemaal past bij de mensen die straks van de buitenruimte gaan genieten.

Voordat we een adviesrapport schrijven, gaan we om tafel met de mensen die straks daadwerkelijk gebruik gaan maken van de buitenruimte. We stellen een divers comité samen en gaan het gesprek aan. Hoe zien jullie de ideale buitenruimte voor je? Hoe gaan jullie het gebruiken? Dat levert leuke ideeën op én voorkomt dat we iets bedenken waar in de praktijk geen animo voor is.

Biodiversiteit

Naast de gebruiker houden we ook rekening met de natuur en de biodiversiteit. We geven groen de ruimte in ons ontwerp, zonder dat we de functionaliteit van de buitenruimte verminderen. Ook in het beheer en onderhoud zijn we bewust van onze impact op de biodiversiteit.

Meer weten? Lees hier over biodiversiteit en vergroening.

Het proces

Een adviesplan begint bij de kennismaking. Dat is vaak een vrijblijvend gesprek of een rondje op locatie. Zo krijgen we een idee van de vraag en de mogelijkheden op het terrein. Ook als er al een specifiek plan ligt, kunnen wij daarmee aan de slag.

De oplevering van een adviesplan is in veel gevallen pas het begin. Wij kunnen het advies zelf verder uitwerken tot een concreet ontwerp. Ook de uitvoering kunnen wij helemaal verzorgen. Zo blijft het hele proces bij ons onder één dak.

Subsidies

Het plan van aanpak heeft invloed op de subsidies waar je project voor in aanmerking komt. Wij houden daar vanaf het eerste moment rekening mee, en weten precies welke subsidies voor jou interessant zijn.