Biodiversiteit en vergroening
De afgelopen jaren is de beleving van onze leefomgeving steeds meer centraal komen te staan. Biodiversiteit en vergroening is een van de belangrijkste factoren die de beleving van de buitenruimte beïnvloeden.
Buitenruimtes met een hogere biodiversiteit en meer groen worden beter gewaardeerd. Ook vanuit de overheid wordt steeds meer beleid gevoerd met een focus op vergroening.
In de ontwerpfase zijn we vanaf het eerste uur bezig met biodiversiteit en vergroening. Minder tegels, meer planten, een insectenhotel, ruimte voor de beplanting; er zijn genoeg mogelijkheden. Wij kijken naar jouw wensen, en maken een groen ontwerp dat daarop aansluit.
Ook de plaatselijke situatie is belangrijk. Wat in het ene deel van het land werkt, werkt niet per se in jouw regio. Wij weten waar we op moeten letten. Hoe zit het bijvoorbeeld met het grondwaterpeil op de locatie en welke invloed heeft dat op de waterafvoer? De plannen die we maken moeten natuurlijk wel praktisch uitvoerbaar zijn.
Ook in het onderhoud blijven biodiversiteit en vergroening een rol spelen. Zo heeft het bijvoorbeeld invloed op het maaibeheer dat we aanhouden. Door niet alles strak te maaien, maar hier en daar de natuur zijn gang te laten gaan, bevorderen we met minimale moeite de biodiversiteit. We houden hiermee uiteraard rekening met de ervaring van de gebruikers, want het groen mag niet in de weg gaan zitten. Uiteindelijk moet het een buitenruimte blijven waarin je naar buiten wilt gaan.
Neem contact op met Wilco Boender - directeur