VDBH-West-©ceesvdwal_43

Boomverzorging

Bomen vragen speciale aandacht. We hebben ons eigen boomverzorgingsteam die controles uitvoert en waar nodig onderhoud uitvoert. Ze weten precies wat een boom nodig heeft en herkennen ziektes en andere problemen. 

Onze boomverzorgers zijn bekend met de wet natuurbescherming, en weten goed om te gaan met de flora en fauna in je buitenruimte. We houden de natuur gezond, en de mensen veilig.

Verplanten

Staat een gezonde boom in de weg? In veel situaties is het mogelijk de boom te verplanten. Zo voorkomen we dat een gezonde, volwassen boom onnodig wordt gekapt. De methode die we gebruiken hangt af van de boom en hoe groot deze is. Ook de beste tijd voor het verplanten kan per boom verschillen. Onze boomverzorgers komen graag langs om je situatie te bekijken en samen de beste oplossing te bepalen.

Vellen en rooien

Soms blijkt uit een boomveiligheidscontrole dat een boom verwijderd moet worden. Wij vellen (de stronk blijft zitten) of rooien (de stronk en wortels worden verwijderd) bomen op een veilige manier volgens de geldende regels. Waar mogelijk laten we de boom vrij vallen. Staat de boom tussen de huizen? Dan werken we met een hoogwerker of klimmen we in de boom om deze stuk voor stuk af te zagen.

Jonge aanplant

Wij helpen je bij het planten van nieuwe bomen. Afhankelijk van je locatie en de grond kunnen we bomen met een goede kans van slagen aanbevelen. We houden rekening met het soort boom en de tijd van het jaar, zodat we de bomen op de juiste tijd planten.

Goede nazorg is belangrijk. Jonge bomen zijn kwetsbaar en moeten gesnoeid worden. Ook hebben ze in de lente en zomer regelmatig water nodig. Onze boomverzorgers kunnen de situatie perfect monitoren, en de jonge aanplant de zorg geven die nodig is.